array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(19) "Schilderij Ophangen" ["url"]=> string(67) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/content/schilderij-ophangen.html" } } ["count"]=> int(2) }

Schilderij ophangen

Een schilderij ophangen kan een ruimte direct meer sfeer geven. De vraag is vaak niet of je een schilderij op wilt hangen, maar vooral waar je het schilderij dan gaat hangen. Zodra je spijkers in de muur gaat slaan is het lastig om dit achter af nog te corrigeren. Bijvoorbeeld als het schilderij toch iets hoger moet hangen, of iets meer naar link, of toch naar rechts… En dan moet het ook nog recht hangen. Met een schilderij ophangsysteem kunt u een schilderij ophangen en heel flexibel deze achteraf nog verplaatsen. Om het schilderij op te hangen kunt u bijvoorbeeld een ophangrail gebruiken die aan de wand of het plafond bevestigd wordt en netjes afgewerkt is. Het schilderij hangt dan met ophanghaken en onopvallende draden voor de muur. Belangrijk is in ieder geval dat een schilderij mooi wordt opgehangen.

Tips om een schilderij mooi op te hangen

1. Hang het midden van het schilderij op ooghoogte (behalve bij hele grote schilderijen)
2. Hang een schilderij met minimaal 15 centimeter verschil boven de rugleuning van een stoel of van de bank
3. In een kleine ruimte kan een groot schilderij de ruimte gevoelsmatig vergroten
4. Geef een groot schilderij wel de ruimte. Te weinig ruimte eromheen staat niet mooi
5. Hang enkele schilderijen boven elkaar om de ruimte hoger te laten lijken
6. Hang een breed schilderij op aan een brede muur en een smal schilderij aan een smalle muur
7. Gebruik de juiste materialen voor ieder schilderij, met name de zwaardere schilderijen
8. Gebruik een waterpas om te zien of het schilderij echt recht hangt

Schilderij ophangen met verlichting

Om een schilderij nog mooier in de ruimte uit te laten komen is het ook mogelijk om een ophangsysteem met verlichting te gebruiken. De ruimte wordt er nog sfeervoller door en het mooie schilderij zal nog meer opvallen voor uw gasten.

Basis schilderij ophangsysteem bij de doe-het-zelf winkels en bouwmarkten

Er zijn in de Benelux ook verschillende doe-het-zelf winkels en bouwmarkten waar u een schilderij ophangsysteem kunt kopen zoals: Gamma, Karwei, Praxis, Fixet, Multimate of Ikea.

Deze bedrijven verkopen vaak alleen ophangsysteem starters pakketten en weinig of geen ophang materiaal los en dus is er daar altijd weinig echte keuze en geen echt advies. Ook als u uw ophangsysteem wilt uitbreiden kunt u vaak niet terecht bij deze winkels. Waar vind je deze uitbreidingsonderdelen wel voor uw schilderijen ophangsysteem? Natuurlijk online bij de officiële dealers.

Vaak denkt je als consument goedkoper uit te zijn, bij de Gamma, Ikea, Karwei, Multimate, Fixet, Karwei of Praxis, maar meestal is dat niet het geval. 

Ook uw schilderij mooi ophangen?
Kijk in ons assortiment met ophangsystemen om ook uw schilderij helemaal pico bello op te hangen of vraag ons om advies.

Schilderij ophangen