array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(5) "Thuis" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(54) "Schilderij ophangen zonder boren. Is het wel mogelijk?" ["url"]=> string(80) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/content/schilderij-ophangen-zonder-boren.html" } } ["count"]=> int(2) }

Schilderij ophangen zonder boren:

Een schilderij ophangen zonder boren klinkt natuurlijk ideaal. Boren zorgt immers voor beschadigingen op de wand.

De hamvraag is echter: Is het wel mogelijk om een schilderij op te hangen zonder te boren? Het ophangen van een schilderij wordt vaak gedaan om een ruimte sfeer te geven. Kunst kan daarbij heel bepalend zijn in bijvoorbeeld een woonkamer. Maar het is zonde een gat te moeten boren in de wand om het schilderij op te hangen. Want wat als het schilderij op een andere plek toch mooier staat? Of er een ander schilderij komt te hangen dat eigenlijk op een andere hoogte moet?Alternatieven

Om het boren in een wand te voorkomen, wordt dus vaak gekeken naar alternatieven. Die alternatieven kunnen we onderverdelen in vijf categorieën:

1. Plakband, tape of klittenband
Het belangrijkste nadeel van deze methode is dat het waarschijnlijk lelijke sporen achterlaat op uw muur of behang na het verwijderen van uw fotolijst. Soms biedt een eenvoudige oplossing zoals dubbelzijdig plakband of klittenband het beoogde resultaat. Echter leert de ervaring dat deze op den duur vaak los laat en het schilderij vervolgens valt. Ook beschadigt de tape vaak het schilderij en/of de wand, doordat bijvoorbeeld de verf of zelfs stuclaag mee komt. Dit is dus verre van de meest nette en veilige optie.

2. Zelfklevende haakjes
Deze werken op zich redelijk, maar als u ze weer wilt verwijderen, kan de verf, het behang en/of het pleisterwerk loskomen. Deze haken kunnen uw muur ernstig beschadigen en kosten u waarschijnlijk tijd, geld en moeite om de muur te herstellen en opnieuw te schilderen.

3. Zelfklevende poster tacks
Deze werken net zoals plakband, maar hebben veel minder kans om schade aan uw muur te veroorzaken. Echter zijn deze helaas niet geschikt om foto- en schilderijlijsten van enig gewicht veilig op te hangen.

4. Magnetisch systemen
Er zijn perse schilderijhaken verkrijgbaar die een uitkomst kunnen bieden. In de praktijk blijkt alleen dat er niet vaak wanden zijn waarvoor een magnetisch ophangsysteem de oplossing is. Ook hier blijkt vaak dat een schilderij te zwaar is om deze aan een magneet op te hangen.

5. Bestaande haak
De laatste manier om foto's, schilderijen of posters op te hangen zonder boren of spijkers, is om een bestaande haak te gebruiken en hier een koord aan te bevestigen. Deze methode zal niet zo goed werken wanneer u op elegante wijze een vrij zware, ingelijste foto of schilderij wilt ophangen.

De oplossing: een schilderij ophangsysteem

Een schilderij ophangen werkt het beste door wel te boren om de zekerheid te garanderen. Met een schilderij ophangsysteem, bestaande uit ophangrails, ophangdraden en ophanghaken, boort u echter niet in het vlak van de muur, maar bovenaan de wand of in het plafond. U hoeft daardoor dus niet opnieuw te boren wanneer u een schilderij wilt verplaatsen of er één wilt toevoegen. De muren blijven onbeschadigd.

Bestel uw schilderij ophangsysteem online of krijg gratis advies
Voor elke situatie is een ideaal ophangsysteem te vinden om een schilderij op te hangen zonder te boren in het zichtbare vlak van de muur. Als u advies wilt over welk ophangsysteem het best past bij uw situatie neem gerust contact met ons op per email.