array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(29) "Ikea schilderij ophangsysteem" ["url"]=> string(77) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/content/ikea-schilderij-ophangsysteem.html" } } ["count"]=> int(2) }

Overweegt u het IKEA ophangsysteem te kopen?

Lees eerst even dit

Ikea heeft een eigen merk ophangsysteem genaamd Haghed. Je kunt hiermee 1 groot schilderij of 2 kleine schilderijen ophangen met een maximale draagkracht van 4kg. In het pakket zit, naast de witte ophangrail van 115 cm lang en de 2 haken, ook 4 bevestigingsclips, 2 eindkappen, 2 transparante koorden van maximaal 115 cm en 2 ophanghaken. De schroeven en pluggen zitten er overigens niet bij.

Ikea ophangsysteemLet hierop als u het IKEA ophangsysteem overweegt
Er is een aantal zaken die u moet weten over het IKEA ophangsysteem om te overwegen of dit systeem voor u de juiste keuze is.

1. Zo zijn de draden van 115 cm aan de korte kant. In een reguliere woning worden draden van 150cm lengte gebruikt. Meet dus eerst even of dit lang genoeg voor u is, want er zijn geen andere lengtes beschikbaar. (Klik hier voor Ikea Haghed compatibele ophangdraden)
2. De ophangrail is ook aan de korte kant. Als u meerdere ophangrails aan elkaar koppelt, betekent dit dat er meerdere naden te zien zijn wanneer u een langere rails aanschaft.
3. De maximale draagkracht van 4 kg is niet altijd toereikend. Een gemiddeld schilderij met lijst weegt al snel 5 tot 10kg. Spiegels zijn vaak zelfs nog zwaarder.
4. IKEA heeft geen zelfremmende haken beschikbaar. Hierdoor wordt het een stuk moeilijker om meerdere schilderijen op gelijke hoogte op te hangen.
5. De draden moeten van de zijkant in de rails geschoven worden. Als de rails in een hoek uitkomt kun je hier dus erg moeilijk bij. Soms moet de rails zelfs weer van de muur gehaald worden.
6. Er zijn geen hoekverbinders verkrijgbaar voor hoeken. Hierdoor mis je een verfijnde afwerking als de rails een hoek tegenkomt.
7. De metalen draadklemmen steken duidelijk zichtbaar onder de rails uit.Alternatief voor het IKEA ophangsysteem
Als specialist in schilderij ophangsystemen bieden wij een alternatief aan zonder bovenstaande nadelen van het ophangsysteem van IKEA.

ikea-ophangsysteem-alternatief

Wij adviseren de Newly R10 Rail. Dit ophangsysteem biedt namelijk de volgende voordelen:
1. Draadlengte van 150 cm: optimaal voor de meeste toepassingen. Er zijn ook langere draden beschikbaar tot wel 500 cm.
2. Raillengte van 2 meter waardoor er minder naden zichtbaar zijn bij het “verlengen” van de rails.
3. Maximale draagkracht tot 20 Kg per meter en dus geschikt voor de meeste schilderijen. Draden en haken met hogere draagkracht zijn daarnaast ook beschikbaar.
4. Het ophangen en uitlijnen van meerdere schilderijen naast elkaar is snel en eenvoudig te doen, vanwege de beschikbare zelfremmende haken.
5. De Newly draden met Twister fitting kunnen eenvoudig op elke plek vanaf de onderzijde in de rails worden geplaatst.
6. Hoekverbinders beschikbaar voor zowel binnen- als buitenhoeken, voor een nette afwerking.
7. De metalen draadklemmen steken niet zichtbaar onder de rail uit.

Verder is de R10 zeer klein en plafondaansluitend, waardoor het vrijwel niet opvalt. De prijs is wel ietsje hoger als het IKEA ophangsysteem, maar biedt daarvoor wel een hogere kwaliteit. De Newly R10 is hier online te bestellen en de gewenste accessoires zijn optioneel per stuk verkrijgbaar.