array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(4) "Home" ["url"]=> string(35) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(26) "Ophangsysteem schilderijen" ["url"]=> string(74) "https://www.alle-ophangsystemen.nl/content/Ophangsysteem-schilderijen.html" } } ["count"]=> int(2) }

Ophangsysteem schilderijen
Een ophangsysteem voor schilderijen biedt een oplossing voor een veelvoorkomend probleem, namelijk gaten in de muur na het ophangen van een schilderij! Door middel van haken en (vaak doorzichtige) koorden wordt het schilderij mooi en veilig opgehangen. Bovendien is een ophangsysteem voor schilderijen ook een bijzonder flexibel systeem. Het is heel eenvoudig om een schilderij op te hangen op ieder plek aan de muur, zonder extra gaten te hoeven boren of spijkers in de muur te slaan. Ook vergt het geen extra gereedschap om een schilderij te verwisselen of te verwijderen. En hangt het schilderij niet op de juiste plaats, dan kan het moeiteloos verplaatst worden, zowel in de hoogte als in de breedte, door simpelweg de koorden te verstellen.


Welk ophangsysteem voor schilderijen

Er zijn diverse ophangsystemen om schilderijen mooi op te kunnen hangen:
Complete sets met rails, draden en haken
Wand rails met verlichting
Wand rails zonder verlichting
Plafondrails met verlichting
Plafondrails zonder verlichting
Ornament rails (kroonlijsten)
J-rails

Het voordeel van een rail als ophangsysteem is dat het mooi weggewerkt kan worden. De rail in de kleur primer is bovendien overschilderbaar, zodat deze exacte de kleur van uw muur kan overnemen. Ook de mogelijkheid tot verlichting geeft het schilderij een extra dimensie en sfeer aan de ruimte.

Andere systemen om schilderijen netjes op te hangen zijn:
Ophanghaken
Ophangstangen
Ophangdraden perlondraad of staaldraad
Scheidingswandhaken
Poster- en papierrails
Spankabelsystemen

De vragen die u zich kunt stellen bij het uitkiezen van een schilderij ophangsysteem:
- Komt uw ophangsysteem aan de wand of aan het (systeem)plafond?
- Wilt u verlichting d.m.v. spotjes op uw schilderij?
- Hoe zwaar zijn de schilderijen of andere kunstwerken die u wilt ophangen?
- Moet het kunstwerk extra beschermd worden tegen diefstal?

Hoe werkt een ophangsysteem voor schilderijen?

Als u met een ophangsysteem schilderijen, fotolijsten, canvasdoeken, of andere wanddecoraties wilt ophangen dan hoeft u slechts één keer het ophangsysteem te monteren. Daarna kunt u zonder gereedschap iets leuks (bijvoorbeeld een schilderij) aan de muur hangen door middel van haken en koorden. Afhankelijk van het gewicht van de wanddecoratie kiest u de juiste draad (staaldraad op doorzichtig perlondraad) en ophanghaak. Als u een schilderij wilt verhangen of vervangen voor iets anders, dan is dit kinderlijk eenvoudig uit te voeren, zonder dat u iedere keer andere gaten en pluggen in de muur hoeft te maken.

Wilt u ook een schilderijen ophangsysteem?

Voor het juiste ophangsysteem voor schilderijen kunt u terecht in onze webwinkel of onze fysieke winkel in Amersfoort. Bij afname van grotere hoeveelheden kunnen wij een scherpe B2B prijsstelling bieden. Neem gerust even contact op en geef aan wat uw wensen zijn. Wij geven u dan een aanbieding op maat.Weet u niet welk ophangsysteem het beste voor u geschikt is? Vraag gerust ons gratis advies